Digitale Innovaties anno nu: Interviews

 

In oktober is GemeentePioniers2.0 van start gegaan. De afgelopen periode zijn wij het land doorgereisd om te spreken met mensen die graag hun enthousiasme over hun vernieuwende digitale dienstverlening met ons wilden delen. We zijn veel mooie voorbeelden tegengekomen! Hoe zijn deze ideeën ontstaan en hoe is de dienstverlening uiteindelijk tot stand gekomen? Maar ook: in welke fase van ontwikkeling zijn deze vormen van dienstverlening momenteel en wat is het concrete voordeel voor inwoners? Je leest het allemaal in de interviews!

Youmee app

De app die mensen betrekt bij de inrichting van de maatschappij, door inspraak en de dialoog te faciliteren. Ontwikkeld vanuit het deep democracy gedachtegoed. 

BlindGuide

De projectie van leidingen en kabels op kaarten en in Augmented Reality. Informatie wordt tot op de centimeter nauwkeurig weergegeven, zodat graafschade voorkomen kan worden. 

Fixi-app

De app van gemeente Hollands Kroon waarin inwoners een melding kunnen maken met een foto, zodat de gemeente direct actie kan ondernemen.  

 


Ik-Zelf App

De app die mensen faciliteert die op zoek zijn naar hulp en informatie over zorg, werk en welzijn. Zodat ze het aanbod begrijpen en zelf keuzes kunnen maken. 

SaySimple

Ondersteuning voor optimale proactieve communicatie met inwoners via omni-channeling. 

 

 

Gem. Den Bosch

Gemeente Den Bosch heeft voorbeelden ten over: Linea Recta, digitale melding voorgenomen huwelijk, babs voor een dag en meer! 

 


Drupal

Delen van codes en implementeren via een open source gezamenlijk platform. 

De Reiskoffer | GO-OV

Stap-voor-stap begeleiding in het OV, óók met een beperking!