Onze vakjury leden van de gemeentepioniers award 2018

Jan Fraanje

 

Mijn naam is Jan Fraanje en ik ben Directeur van de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP). Wat vind ik het goed dat de Gemeente Pioniers 2.0 wederom de best practices op het gebied van digitale dienstverlening inventariseren en wat vind ik het fijn dat ik vanuit de VDP in de jury mag zitten. Als jurylid ga ik er vooral op letten dat de burger, de klant, of de ondernemer echt geholpen is met de nieuwe innovatie. Ook kijk ik naar originaliteit, potentiële reikwijdte, en gebruiksvriendelijkheid van de voorbeelden. Tenslotte lijkt het me belangrijk dat de inzendingen meegenomen worden bij actuele ontwikkelingen, zoals de snelservice Omgevingswet van de gemeente Zaanstad afgelopen jaar.

Carolien Nicolai

 

Ik ben Carolien Nicolai, ik werk als beleidsmedewerker digitale dienstverlening bij de gemeente Zeewolde. Ik maak deel uit van de jury voor de Gemeentepioniers-award namens het actieteam Gebruiker Centraal. Wij zijn een overheidsbrede kenniscommunity, met als doel een servicegerichte en gebruiksvriendelijke (digitale) overheid. 

 

Waar ga ik op letten? Vanuit mijn dagelijkse werk bij het Publiekscentrum van de gemeente Zeewolde vind ik het van belang dat vernieuwende digitale dienstverlening ook echt een oplossing is voor een bestaand probleem, en niet een digitaal "trucje" dat vooral fancy of trendy is. Het moet bij voorkeur ook echt bruikbaar zijn voor een grote doelgroep. En tot slot moet er ook nagedacht zijn over de implementatie, want mijn ervaring leert dat dat nog wel eens een ondergeschoven kindje is.

Tot 28 maart!

 


Ingrid Hoogstrate

 

Mijn naam is Ingrid Hoogstrate. Ik maak deel uit van de jury van de GemeentePioniers award namens VNG Realisatie. Ik vind het fantastisch dat de Award ook op het congres van VNG Realisatie op 28 maart gepresenteerd zal worden!

 

Waar ik als jurylid vooral op ga letten is  de gebruiksvriendelijkheid van de voorbeelden. Daarbij is het voor mij van  belang dat de voorbeelden potentie hebben om zaken op bredere schaal écht anders en beter te doen. Vanuit de gemeentelijke ambitie ‘Samen Organiseren’, zoeken we naar voorbeelden die gemeenten groter kunnen maken om zo meer burgers, klanten en ondernemers goed te helpen.