Webapptool Steenwijkerland

informeren en betrekken

Webapptool maakt het mogelijk om heel snel een app te maken met als doel de inwoner te betrekken en te activeren. Het is heel laagdrempelig, want de app hoeft niet perse gedownload te worden via de Apple of Google store (kan wel) en je kunt hem via een linkje gelijk gebruiken.

 

Zo gebruikt de gemeente Steenwijkerland de ‘Raadsvergadering web-app’

Met deze app kun je als gemeente inwoners direct betrekken bij je raadsvergadering! Tijdens de raadsvergadering ontvangen inwoners stellingen via deze app waarop ze thuis vanaf de bank direct kunnen reageren. De resultaten  worden met mooie grafieken gepresenteerd via de beamer in de raadszaal waardoor de mening van de burger direct meegenomen kan worden  in  de  besluitvorming. De respons was hier ook weer hoog, 80 inwoners reageerden binnen een uur op de stellingen en 300 inwoners reageerden voorafgaand aan de vergadering. Dit was voor een eerste keer boven verwachting hoog!

 

De Webapptool kan gezien worden als een heel aantrekkelijke aanvulling op de bestaande interactiemogelijkheden tussen inwoners en haar gemeente. Het is een mooi voorbeeld van een digitale innovatie om inwoners beter en sneller te informeren en  meer te betrekken bij beleid van de gemeente!

Voor meer cases open de app op uw telefoon door de link www.informeer-betrek.nl te openen in de browser van uw telefoon.