Stadscommunity 'Voor een mooie stad'

 

Voor een mooie stad’ is dé open stadscommunity voor Hoorn, die het starten van initiatieven makkelijk, toegankelijk en snel realiseerbaar maakt met als doel de stad nog mooier en prettiger maken om te verblijven.

 

 

Hoe is het idee voor deze stadscommunity ontstaan?

In 2016 zagen de twee initiatiefnemers van ‘Voor een mooie stad’, twee inwoners uit Hoorn, een kans om in te spelen op de behoefte vanuit de stad, namelijk meer zichtbaarheid geven aan alle mooie initiatieven en samenwerkingen die al plaatsvinden in de stad. Samen met de Gemeente Hoorn hebben ze gepionierd en geëxperimenteerd om te onderzoeken hoe ze nog beter in deze behoefte kunnen voorzien, met de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’ als resultaat.

 

Hoe werkt de stadscommunity?

Heb je een idee voor een mooie stad, dan kun je dit presenteren op de site vooreenmooiestad.nl of op locatie in het stadslab in de Bibliotheek van Hoorn. Vervolgens kan op het idee gestemd worden. Zijn er genoeg stemmen, dan komen de benodigdheden om het idee daadwerkelijk te realiseren als afvinklijst in beeld. Daarna kan iedereen bijdragen, niet alleen met financiële middelen, maar juist ook met materialen, diensten, of als vrijwilliger.