De SlimWonen App – Twinstone

Interview met Michiel Lamers, oprichter Twinstone

De slimme meter, een gigantische nationale operatie …

In opdracht van de Rijksoverheid wordt aan alle 8 miljoen huishoudens gratis de slimme meter aangeboden. Deze gigantische operatie wordt verzorgd door de netwerkbeheerders, zoals Stedin, Enexis en Liander.

De vervanging van de draai-schijf-meter door een digitale slimme meter heeft als doel een beter en efficiënter smart grid én … het aanzetten van  huishoudens tot meer energiebesparing.

De operatie is al gestart in 2015 en wordt in 2020 afgerond. Inmiddels zijn circa 5 miljoen slimme meters aangeboden en lijkt de beoogde 80%-acceptatie van slimme meters te worden gehaald. Maar op dit ‘goede nieuws’ past één nuancering, … heel weinig huishoudens gebruiken de geplaatste slimme meter ook echt.

 

Die slimme meter heeft nét iets meer nodig …

Om de enorme potentie van de gratis slimme meter te benutten is nét iets meer nodig. De slimme meter data die inzicht geven in je energieverbruik moet naar de bewoner worden gebracht door een display (zoals de Toon), of … een app.

 

De SlimWonen App speelt in op de kansen van de slimme meter

Vanuit jarenlange ervaringen met bewoners & verduurzaming, heeft Twinstone de SlimWonen App doorontwikkeld. Daarmee is de SlimWonen App onderscheidend ten aanzien van anderen. Niet alleen is de app onafhankelijk (niet gekoppeld aan slechts één energieleverancier), maar ook zijn design, opzet, content en klantsegmentatie sterk uitgewerkt.

 

Echt opgezet vanuit de gebruiker geeft de app in een dashboard inzicht in de dagelijkse energiekosten, een vergelijking met anderen en een persoonlijke bespaardoel & bespaarscore. Maar ook biedt de app wedstrijdjes en groepjes (om als wijk, bedrijf of afdeling aan de slag te gaan en te zien wat je samen per week, maand hebt gescoord).

 

Maar de SlimWonen App gaat verder, en geeft niet alleen inzicht in je energieverbruik en daagt je uit, maar helpt ook om de energierekening te verlagen. Met acties zoals: energieoverstap, isolatie, zon en nog veel meer. Tenslotte biedt de app verschillende aanvullende functies die gebruik en gemak verder stimuleren.

De app biedt de gebruiker de mogelijkheid om nog beter advies & hulp te krijgen, door aanvullende gegevens in te vullen. Zo kan de gebruiker ook invullen wat hij van zijn woonomgeving vindt (veilig?, kindvriendelijk?, etc). De privacy benadering van de app is geruststellend sterk.

 

Het doel van de SlimWonen App is om bewoners te mobiliseren, om op een positieve en aantrekkelijke manier huis en gedrag te verduurzamen. Die verduurzaming en energietransitie en met name het betrekken van bewoners, is volgens oprichter van Twinstone Michiel Lamers, een van de grootste en meest complexe uitdagingen van deze tijd. Lamers; ‘de techniek is er al, nu nog de bewoners’.

 

 

Hoe wordt de app gebruikt?

Lamers gaat ervan uit dat bewoners de SlimWonen App gratis krijgen, omdat anderen baat hebben bij het gebruik.

In de eerste plaats wordt de SlimWonen App aangeboden aan woningcorporaties, die deze inzetten voor hun huurders. De voordelen voor woningcorporaties zijn divers; van hogere huurderstevredenheid, tot betere score op duurzaamheid, een nieuw digitaal kanaal met alle huurders en veel beter inzicht en een bijbehorende relatie.
 

Daarnaast wordt de SlimWonen App aangeboden aan werkgevers, die hiermee – eindelijk – hun medewerkers (thuis) kunnen betrekken bij duurzaamheid. Goed voor thuis én voor de verdere invulling op de zaak.

Tenslotte is de app ook interessant voor de inzet naar klanten & relaties op die gebieden die een link hebben met wonen, energie en verduurzaming. Bijv. hypotheek klanten.

  

Lamers; ‘we hebben afgelopen maanden erg hard gewerkt aan het afmaken van de doorontwikkeling. De verkoop is nu gestart en de belangstelling is erg groot. De eerste klanten zijn inmiddels binnen’. Inmiddels zijn ook de eerste gemeenten geïnteresseerd en wordt al gewerkt aan aanvullende nieuwe functies op het gebied van zon.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de SlimWonen App? Dat kan! Kijk op de website twinstone.nl of neem direct contact op met Michiel Lamers:

E: michiellamers@twinstone.nl

T: 06 21 84 75 33