Eindhoven: meldingen BuitenbeterApp

In Eindhoven kan een melding over de openbare ruimte snel en makkelijk worden gedaan via de BuitenBeterApp. Ook is de afhandeling van deze melding gedigitaliseerd!

Aanleiding

Via een telefoongesprek een melding doen was omslachtig. In 2010 waren smartphones in opkomst. Dit gaf een extra manier om digitaal te melden en de drempel om een melding te doen te verlagen. De gemeente Eindhoven heeft toen met de leverancier het probleem besproken en uit deze samenwerking is de BuitenBeterApp gekomen.


Hoe werkt het?

De inwoner installeert de BuitenBeterApp op zijn/haar smartphone. Als de inwoner een probleem in de openbare ruimte ziet, kan hij hiervan een foto uploaden in de app. Hierbij doet hij een melding en kan hij de precieze locatie gelijk delen. De melding komt automatisch binnen in een systeem (CMS genaamd). De betreffende gebiedsbeheerder haalt de melding voor zijn buurt uit dit systeem. Ook de aannemer en medewerkers kunnen in dit systeem en plaatsen hier foto’s in over de voortgang. Daarna kunnen er drie foto’s over de voortgang en het resultaat worden geselecteerd en wordt hiermee automatisch een bericht gestuurd naar de melder. De melder kan met een smiley en eventuele toelichting aangeven hoe hij de afhandeling van zijn melding heeft ervaren. Tenslotte kan er in het systeem onder andere worden geanalyseerd wat de tevredenheid was per gebied.  


Resultaat

 

Het doen van meldingen over de openbare ruimte is op deze manier veel makkelijker! Er zijn sinds de App twee keer zoveel meldingen. Ruim 65% van alle meldingen over de openbare ruimte komen via de App. “Met zo min mogelijk energie wordt er een maximaal resultaat bereikt”, aldus Jeroen van Nierop. Ook is de afhandeling van een melding veel efficiënter. Bij de melding zijn gelijk een precieze locatie en een foto aanwezig. Alle medewerkers kunnen in het systeem. Ook kan er door de analyse op alle gegevens en tevredenheid worden gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn.


Tips & Tricks

 

“Zorg dat het aan de achterkant ook goed is ingeregeld. Als er vervolgens geen of slechte opvolging is, dan werkt het niet”.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@gemeentepioniers.nl of kijk op www.buitenbeter.nl.