Genomineerden 2017

Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, hebben 5 gemeenten het hoogst gescoord volgens ons meetinstrument. Hieronder meer informatie over de genomineerden die kans maakten op één van de GemeentePioniers awards. Deze werden uitgereikt op dinsdag 14 februari tijdens de Digital Innovation Date 2017.

Gemeente Eindhoven

In Eindhoven kan een melding over de openbare ruimte snel en makkelijk worden gedaan via de BuitenBeterApp. Ook is de afhandeling van deze melding gedigitaliseerd!

Gemeente Nissewaard

De Gemeente Nissewaard biedt burgers en ondernemers maximaal digitaal gemak, door gebruik te maken van een toptakenwebsite in combinatie met een responsive design voor bijna de hele website.

Gemeente Zaanstad

Inwoners van de gemeente Zaanstad kunnen voor kleine verbouwingen hun vergunning direct eenvoudig en snel online aanvragen.

Gemeente Almelo

In de gemeente Almelo kunnen ouders compleet digitaal geboorteaangifte doen in het ziekenhuis. Een tochtje naar het stadhuis is niet meer nodig.

Gemeente Lingewaard

Inwoners van Lingewaard kunnen sinds eind 2015 met één muisklik op de juiste plek is en binnen minuten het proces kan afronden.