GemeentePioniers 2.0 bij Congres VNG Realisatie!

Afgelopen week maakten we bekend dat de uitreiking van de Digital Innovation Awards 2018 van de GemeentePioniers zal plaatsvinden op het congres “Back to the Future” van VNG Realisatie (voorheen KING) op 28 maart. Een supergaaf podium waar we ontzettend naar uitkijken!

De GemeentePioniers zijn dit jaar dus weer druk met het aanmoedigen van de overheid in het verbeteren van digitale dienstverlening. Want daar kan nog een flinke slag gemaakt worden! GemeentePioniers 2.0 daagt de overheden uit in de vorm van een competitie voor het beste voorbeeld van digitale dienstverlening met sociale impact.

Best practices
Tot 9 februari konden gemeenten en andere overheden zich aanmelden met hun best practice van innovatieve digitale dienstverlening. Veel van de aanmelders hebben we ook bezocht; dat bracht ons van Tilburg tot Groningen, en van Heerenveen tot Heerhugowaard. Enthousiaste ambtenaren namen ons mee naar hun digitale dorpsplein, hun slimme manier om met burgers te chatten, of een handig boekingssysteem waarmee je als inwoner zelf een plek op de markt kunt huren (bekijk onze website voor meer voorbeelden).

Digital Innovation Award
Intussen hadden we ook contact met VNG Realisatie, die met initiatieven als de Pilotstarter gemeenten ook wil stimuleren om de digitalisering voortvarend op te pakken. Dit heeft geleid tot een samenwerking waarbij wij de Digital Innovation Awards van de GemeentePioniers 2.0 gaan uitreiken tijdens het congres ‘Back to the Future’ op 28 maart! Hier worden niet alleen de winnaars van de publieks- en juryprijs bekend gemaakt; ook presenteren alle genomineerden hun best practice in de GemeentePioniers stand.

Het vervolg…
Voor nu gaan we hard aan de slag om te bekijken wie er worden genomineerd. Daarvoor gaan we de opgehaalde voorbeelden die recent zijn gestart in overheidsland vergelijken, meten en testen. In de tweede week van maart worden de genomineerden bekend gemaakt, waarna de vakjury (die we in de komende weken aan je zullen voorstellen) een winnaar kiest. Natuurlijk kun ook op je favoriet stemmen voor de publieksprijs, maar daarover later meer!

Dus: stay tuned en vergeet je niet aan te melden voor het VNG Realisatie Congres “Back to the Future” !

Digitale groet,

 

GemeentePioniers 2.0
Van gemeente naar pionier!