De kick-off van Gemeentepioniers 2.0, een vernieuwde versie!

 

Vrijdag 22 september was het zover, de kick-off van ons nieuwe project. In spanning wachtten wij (Philine, Merel, Anouk, Veerle, Merel, Michelle en Niels) af wat het thema van ons nieuwe project zou worden… Gemeentepioniers 2.0! Een vervolg op de GemeentePioniers van afgelopen jaar, maar dan in een vernieuwde versie.

 

Wat we gaan doen? We gaan de vetste innovaties op het gebied van dienstverlening voor burgers die het afgelopen jaar zijn gelanceerd onderzoeken. Vanaf 1 januari 2018 hebben alle burgers en ondernemers het recht om digitaal zaken te doen met de overheid, wat de nodige inspanning van overheden vraagt. Hiervoor trekken we het hele land door, op zoek naar de innovatie met de meeste sociale impact. Deze impact gaan we meten met een zelf gecreëerde methode waarmee we de meest innovatieve ideeën kiezen.

Het leuke aan dit project is dat we ons eigen netwerk hiervoor kunnen inzetten, maar ook het netwerk van al onze medetrainees. Op onze opdrachten houden we ons bezig met verschillende onderwerpen, maar digitale dienstverlening is voor elke overheidsorganisatie en daarmee voor elke trainee relevant en interessant. Aan ons nu de uitdaging om alle succesvolle innovaties op te halen en te zorgen dat deze verspreid kunnen worden. Hierdoor kunnen andere gemeenten in het land leren over en profiteren van deze goede voorbeelden. Natuurlijk werkt dit ook enthousiasmerend voor onszelf en zullen we de goede voorbeelden ook zeker gebruiken op onze opdrachten om de overheidsorganisaties waar we werkzaam zijn te inspireren en verder te helpen op het gebied van digitale dienstverlening.

Op dit moment zijn we nog volop op zoek naar alle goede voorbeelden die er in Nederland zijn van innovatie in de digitale dienstverlening, die de dienstverlening beter toegankelijk, begrijpelijker en/of transparanter maken. Weet jij een goed voorbeeld of ben je geïnteresseerd in ons project? Stuur een berichtje naar p.terwel@disgover.nl, we komen graag met je in contact!